• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Wil jij alles weten over het werken met schellak?

Leer stap voor stap de decoratietechniek Schellak op stofdroge klei.  Dit kan nu in je eigen tempo in je eigen atelier aan de hand van een 6 video’s. Tevens ontvang je een werkboek met alle informatie over de techniek en meerdere recepten voor de bellenblaas. Een naslag werk om alles nog eens rustig na te lezen of juist snel even iets op te zoeken.

Samen aan de slag?

We gaan samen het schellak maken aan de hand van het recept. Met het schellak kun je delen van je werk afdekken en de andere delen met een sponsje wegpoetsen. Zo ontstaat een reliëf op je werkstuk. Door het bekijken van de video’s leer je van Patricia alle fijne kneepjes van de techniek en je kunt het direct zelf meedoen. Een-op-een les!

Voor wie?

De online workshop is geschikt voor de beginnende kleier maar zeker ook voor de keramist die alles wil weten over deze verrassende techniek. En het is ook nog eens heel rustgevend om te doen.

Hoe kom je meer te weten?

Video 1: Welkom en introductie techniek

Video 2: Voorbereiding

Video 3: Schellak maken (recept)

Video 4: Met schellak schilderen

Video 5: Afdekmiddelen

Video 6: Extra’s en inspiratie

Werkboek: Hierin staan meerdere recepten en alle info uitgeschreven.

Doe jij ook mee?

Ben je enthousiast geworden laten we dan direct beginnen.

 

Over de instructeur

Profielfoto

Patricia Lotens

Het is haar passie om kennis over te dragen en de kunstzinnige talenten bij de cursisten naar boven te halen. Patricia werkt al vele jaren met plezier in haar eigen atelier, zij geeft keramiek- en schilderlessen en werkt zelfstandig en in opdracht zowel in draai- als handvormtechnieken. Zelf ging zij naar de Kleine- en Wackers Academie in Amsterdam. Zij ontdekte het porselein schilderen (in vaktermen heet dit opglazuren) en is in haar atelier lessen gaan geven. De schilderlessen die zij zelf volgde kwamen daarbij goed van pas. Het porselein schilderwerk wordt in een keramiekoven vast gestookt, daardoor wilde zij ook meer over klei weten. Patricia ging lessen volgen aan De Klei Academie in Amsterdam en is afgestudeerd als Keramist aan de Nederlandse Keramiekopleiding SBB in Gouda en gespecialiseerd in decoratietechnieken. Het werk van Patricia is herkenbaar aan het fijne schilderwerk met de natuur als grote leidraad. Zij schildert zowel op porselein als ook op aardewerk. De schalen die zij draait worden verfraaid vaak met grote blauwe bloemen. Geïnspireerd op de al oude techniek Delfts Blauw. Ook werkt zij graag met gietmallen die zij zelf maakt van gips, wil jij dit ook leren dat kan via een workshop in haar atelier of online.

Bekijk meer cursussen van Patricia Lotens →

Inhoud

Introductie schellak 00:00:00
Schellak voorbereiding 00:00:00
Schellak maken 00:00:00
Schellak schilderen 00:00:00
Schellak afdekmiddelen 00:00:00
Schellak extra’s en inspiratie 00:00:00
Schellak werkboek 00:00:00

Reviews

3

3
2 beoordelingen
  • 5 Sterren0
  • 4 Sterren1
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren1
  • 1 Sterren0
  1. Schellak

    4

    Leuke cursus, duidelijk uitgelegd. Ik kende de methode niet, ben meteen aan de slag gegaan maar moet het resultaat nog afwachten. Het is erg leuk om te doen.

  2. Veel geld voor weinig info

    2

    Op half uur ben je door de cursus.
    Heel summiere cursus.
    Veel geld voor wat het maar is, vind ik.
    Alles wat in de cursus te zien is, vind je ook op internet.
    Ik kan de cursus ook niet bewaren op mijn tablet.

    • Hallo An,

      Hartelijk dank voor je feedback. Ik streef er naar om de cursus steeds te verbeteren. Jouw feedback neem ik dan ook graag mee. De online workshop kun je 3 maanden bekijken, mocht je het nog langer willen bekijken kan ik de cursus weer voor je activeren. Om je tegemoet te komen heb ik je het werkboek over de techniek Schellak met de recepten toegestuurd. Zo kun je alles nog eens rustig nalezen. Gelukkig schreef mij tijdens ons email contact dat je de uitleg van de online workshop wel heel duidelijk vindt. Als je nog vragen hebt over het werken met de schellak dan help ik je graag.

top
© 2024 Lotens' Atelier - Powered by Maatos