• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Wil jij alles weten over de glazuurtechniek met Bellenblaas?

Leer stap voor stap de decoratietechniek Bellenblaasglazuur voor op biscuit gebakken klei. Dit kan nu in je eigen tempo in je eigen atelier aan de hand van 6 video’s.
Tevens ontvang je een werkboek met alle informatie over de techniek en meerdere recepten voor het bellenblaasglazuur. Een naslagwerk om alles nog eens rustig te lezen of juist snel even iets op te zoeken.

Samen aan de slag?
We gaan samen het bellenblaasglazuur maken aan de hand van het recept. Hiermee kunnen we hele grote zeepbellen maar ook heel kleine belletjes blazen. Patricia heeft deze recepten zelf voor jou ontwikkeld en ook de techniek om kleine belletjes te kunnen blazen. Alle kneepjes van de techniek leer je door te kijken naar de video’s en het zelf na te doen. Een-op-een les!

Voor wie?
De online workshop is geschikt voor de beginnende kleier, hobbyist maar zeker ook voor de keramist die alles wil weten over deze spannende techniek. Vaak met verrassende resultaten.

Hoe kom je meer te weten?

Video 1: Welkom en introductie techniek
Video 2: Voorbereiding
Video 3: Recept maken
Video 4: Aanbrengen GROTE bellen
Video 5: De truck van de kleine belletjes
Video 6: Tips, info en inspiratie

Werkboek: Hierin staan meerdere recepten en alle informatie.

Doe jij ook mee?
Enthousiast geworden laten we dan direct beginnen.

Over de instructeur

Profielfoto

Patricia Lotens

Het is haar passie om kennis over te dragen en de kunstzinnige talenten bij de cursisten naar boven te halen. Patricia werkt al vele jaren met plezier in haar eigen atelier, zij geeft keramiek- en schilderlessen en werkt zelfstandig en in opdracht zowel in draai- als handvormtechnieken. Zelf ging zij naar de Kleine- en Wackers Academie in Amsterdam. Zij ontdekte het porselein schilderen (in vaktermen heet dit opglazuren) en is in haar atelier lessen gaan geven. De schilderlessen die zij zelf volgde kwamen daarbij goed van pas. Het porselein schilderwerk wordt in een keramiekoven vast gestookt, daardoor wilde zij ook meer over klei weten. Patricia ging lessen volgen aan De Klei Academie in Amsterdam en is afgestudeerd als Keramist aan de Nederlandse Keramiekopleiding SBB in Gouda en gespecialiseerd in decoratietechnieken. Het werk van Patricia is herkenbaar aan het fijne schilderwerk met de natuur als grote leidraad. Zij schildert zowel op porselein als ook op aardewerk. De schalen die zij draait worden verfraaid vaak met grote blauwe bloemen. Geïnspireerd op de al oude techniek Delfts Blauw. Ook werkt zij graag met gietmallen die zij zelf maakt van gips, wil jij dit ook leren dat kan via een workshop in haar atelier of online.

Bekijk meer cursussen van Patricia Lotens →

Inhoud

Bellenblaasglazuur introductie 00:00:00
Bellenblaasglazuur voorbereiding 00:00:00
Bellenblaasglazuur aanmaken 00:00:00
Bellenblaasglazuur grote bellen 00:00:00
Bellenblaasglazuur kleine bellen 00:00:00
Bellenblaasglazuur extra’s en inpiratie 00:00:00
Bellenblaasglazuur werkboek 00:00:00

Reviews

0

beoordelingen
  • 5 Sterren0
  • 4 Sterren0
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren0
  • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven. Wees de eerste die er een schrijft.

top
© 2024 Lotens' Atelier - Powered by Maatos